CAFFÉ

Waar komt koffie vandaan

Koffie is ontstaan in Ethiopie en heeft zich via Arabie en het Midden Oosten verspreid over de wereld. In feite is een koffieboon het volgroeide zaadje van de koffieplant. Daarna worden ze zowel droog als nat verwerkt tot koffie. De meest populaire koffiebonen die gebruikt worden voor de koffieproductie zijn de Arabica en de Robusta. Daarbij beslaat de Arabica boon voor zo'n 70% de wereldafzet. Landen waar de koffieplant goed groeit zijn de Cariben, Afrika, de Zuidelijke Pacific, Zuidoost Azie en Zuid Amerika. Uit Jamaica komt 's-werelds duurste koffiesoort namelijk de Blue Mountain.

De koffieplant gaat na vijf jaar bessen dragen die na het oogsten ontdaan worden van de buitenste laag. Nadat de bonen gedroogd zijn worden ze gebrand. Hierbij worden de suikers in de boon gekarameliseerd waardoor de koffieolie ontstaat die zorgt voor het aroma en de smaak van de boon. Er zijn verschillende gradaties van branding, van lichtgebrand tot zeer donker gebrand.

Barbera Caffé:

Van de Barbera hebben wij de blend Mago. Dit is een koffie blend van 7 verschillende soorten bonen uit even zo veel landen. Zowel bonen uit Centraal Amerika als Indonesie en tropisch Afrika zijn terug te vinden in de blend. Dit geeft de koffie een plezierige mix van zoet en een sterk karakter die zorgen voor de body van de espresso. Een goed uitgebalanseerd kopje espresso met een vleugje geroosterde chocolade in het aroma en een volle smaak. De blend heeft een verhouding van 40%-50% Arabica en 60%-50% Robusta. Geniet van de koffie in vele varianten zoals deze van oorsprong Napolitaanse koffie bedoeld is.

barbera-caffe.jpg

Numi Organic Thee

Numi Organic tea is een thee die geheel biologisch is. De thee is gegarandeerd pesticidenvrij en gecontroleerd Biologisch. Dit is belangrijk omdat de geplukte theebladeren niet gewassen of afgespoeld worden waardoor, bij andere theesoorten, eventuele pesticiden direct in het kopje terecht komen. De theebladen worden direct bij de telers betrokken waardoor Numi een garantie heeft dat de meest verse en recente theebladen, fruit, bloemen en kruiden krijgt. De thee is hierdoor Biologisch, Fair Trade, kosher en halal. De thee wordt verpakt in afbreekbare zakjes. Leuk om te weten is dat door de manier van werken door Numi wordt het volgende bespaard:

  • 5202 bomen
  • 151890 kg afvalreductie
  • 806000 kwh energie
  • 8,86 miljoen liter water
  • 470,475 CO2 netto broeikasteffect
Numi Organic Thee