Fusilli 500gr Rustichella d’Abruzzo
Een ode aan de Italiaanse traditie
Ontdek de authentieke smaak van Italië met deze handgemaakte Fusilli van Rustichella d’Abruzzo. De groeven in de pasta zorgen voor een perfecte hechting aan elke saus, van een klassieke “alla Salsiccia” tot een verfijnde pesto. Het durum tarwemeel geeft de pasta een stevige bite en een heerlijke nootachtige smaak.
Wist je dat:
Rustichella d’Abruzzo al sinds 1877 ambachtelijke pasta maakt volgens oude tradities?
De vorm van Fusilli geïnspireerd is op de spiraalvormige schelpen die je vaak in de Middellandse Zee vindt?
Oorspronkelijk uit Zuid-Italië werd dit soort pasta in de oudheid gemaakt door bekwame pastamakers, waarbij Spaghetti snel rond een ijzeren staaf werd rondgedraaid. Tegenwoordig is Fusilli een van de beroemdste pastavormen ter wereld. Aanbevolen met “alla Salsiccia” (verse italiaanse worst) of “Genovese” sauzen zoals pesto of witte sauzen. Kooktijd: 9-11 minuten.
Serveertips:
- Combineer deze Fusilli met geroosterde aubergine, tomaatjes, basilicum en mozzarella voor een heerlijke vegetarische pasta.
- Rooster de Fusilli kort in een pan met olijfolie en knoflook voor een extra knapperige bite.